Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köttfärssoppa | ||
2 tsk | Paprikakrydda | |
1 msk | Tomatketchup | |
3 msk | Köttbuljong | |
1 l | Vatten | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
2 tsk | Spiskummin | |
200 g | Potatis Fast | |
1 st | Gul lök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Basilika - fryst | |
1 krm | Salt Fint | |
400 g | Passerade Tomater | |
1 tsk | Torkad oregano | |
500 g | Nötfärs | |
3 msk | Tomatpuré | |
Tillbehör | ||
90 g | Crostini | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
50 g | Fetaost |
Köttfärssoppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna potatisen.
Hetta upp olja i en stor kastrull eller gryta och fräs färsen tillsammans med lök och potatis. Krydda med spiskummin, paprikapulver och oregano. Fräs tills färsen är genomstekt.
Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs under omrörning ca 20 sek. Tillsätt passerade tomater, buljong/fond, ketchup och vatten. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.
Tillsätt basilika och smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Mixa ihop fetaost med 1 dl yoghurt. Krydda med en nypa salt och peppar. Lägg upp resten av yoghurten i en liten skål.
Servera köttfärssoppan med en klick yoghurt och grovhackad persilja på toppen. Ät tillsammans med crostini och fetaostdipp.
Näringsvärde: 426 kcal, 33 g protein, 19 g fett, 28 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt