Gazpacho på äpple och mynta med pestopizza
Mari Bergman

Gazpacho på äpple och mynta med pestopizza

20 minEnkelt
230,50 kr
4 portioner19,68 kr per portion
En uppfriskande gazpacho är precis vad man vill svalka sig med när det är varmt. Till den fräscha soppan serveras kanske världens godaste snabbpizza. Il Fornaios ekologiska pizzabotten med god, mild tomatsås, toppad med pesto och mozzarella, en solklar hit.

Pestopizza
70 gRuccolasallat
1 stPizzadeg
100 gMozzarellaost
140 gPesto Grön
Gazpacho
0,5 stMynta - färsk
2 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
5 stKvisttomater
2 mskOlivolja
2 stRöd Paprika
1 mskVitvinsvinäger
2 cmChilipeppar Röd
2 stÄpple Golden Delicius
1 tskSalt Fint
0,5 stGurka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Pestopizza: Klicka ut pesto på pizzabotten. Skiva mozzarellan och fördela jämt över. Grädda pizzan ca 10 min.

3

Gazpacho: Skölj paprika, äpple, gurka, tomater, chilipeppar och mynta. Skala vitlöken. Skala äpplet, ta bort kärnhuset och skär i mindre bitar. Skär paprika, gurka och tomat i mindre bitar. Mixa samman alla ingredienser till gazpachon i en blender eller matberedare till en slät soppa.

Toppa pestopizzan med sköljd ruccola och servera till gazpachon.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 527 kcal, 12 g protein, 33 g fett, 43 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell