Gå vidare till huvudinnehåll
Knäckig blåbärspaj med vaniljsås
Mari Bergman

Knäckig blåbärspaj med vaniljsås

1 tEnkelt
165,80 kr
8 portioner 11,01 kr per portion
Saftig, knäckig, syrlig och söt paj på blåbär. Pajen är glutenfri och serveras bäst med vaniljsås eller vaniljglass.

Fyllning
0,5 mskPotatismjöl
500 gBlåbär
0,5 dlSyltsocker
Pajdeg
1 krmSalt
3 dlHavregryn
2,5 dlRismjöl
2 dlStrösocker
0,5 dlSirap Ljus
200 gSmör
1 tskBakpulver
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fyllning: Blanda blåbär med syltsocker och potatismjöl och lägg blandningen i en pajform.

3

Knäckig pajdeg: Bryn smöret. Blanda ihop socker, salt, havregryn, rismjöl och bakpulver i en bunke.

4

Tillsätt det brynta smöret och sirapen och rör ihop till en jämn smet.

5

Klicka ut smeten jämnt fördelat över blåbären i formen.

6

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min eller tills pajen fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Bild:

Roland Persson