Knäckig blåbärspaj med vaniljsås
Mari Bergman

Knäckig blåbärspaj med vaniljsås

1 tEnkelt
236,80 kr
1 portion125,21 kr per portion
Saftig, knäckig, syrlig och söt paj på blåbär. Pajen är glutenfri och serveras bäst med vaniljsås eller vaniljglass.

Fyllning
0,5 mskPotatismjöl
500 gBlåbär
0,5 dlSyltsocker
Pajdeg
1 krmSalt Fint
3 dlHavregryn
2,5 dlRismjöl
2 dlStrösocker
0,5 dlSirap Ljus
200 gMat & Bak Smör
1 tskBakpulver
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Fyllning: Blanda blåbär med syltsocker och potatismjöl och lägg blandningen i en pajform.

3

Knäckig pajdeg: Bryn smöret. Blanda ihop socker, salt, havregryn, rismjöl och bakpulver i en bunke.

4

Tillsätt det brynta smöret och sirapen och rör ihop till en jämn smet.

5

Klicka ut smeten jämnt fördelat över blåbären i formen.

6

Grädda pajen mitt i ugnen i ca 35-40 min eller tills pajen fått fin färg. Ta ut pajen och låt den svalna något. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

Bild:

Roland Persson