Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Lemon posset | ||
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 1 st | Citron, 3 msk saft | |
| 1 dl | Strösocker | |
| Topping | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 dl | Valnötter | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 125 g | Hallon Färska | |
| 100 g | Jordgubbar Färska | |
| 0,25 st | Mynta - färsk | |
Koka upp grädde och strösocker i en kastrull och låt sjuda i 3-4 minuter.
Tvätta citronen och riv skalet. Pressa citronsaft i en skål så att du får ca 3 msk.
Ta grädden från värmen och tillsätt de rivna citronskalet och citronsaften under konstant vispning i ca 30-40 sekunder.
Häll gräddblandningen i 4 glas och låt stå kallt i minst 10 timmar men gärna över natten.
Rosta valnötterna i en torr panna med lite salt. Tillsätt honung och blanda om. Ta av från plattan.
Dekorera lemon posset med de karamelliserade nötterna, färska bär och myntablad.
Bild:
Nurlan Emir

69,00 kr /l

54,24 kr /kg

275,00 kr /kg

319,60 kr /kg

174,88 kr /kg

269,50 kr /kg

22,50 kr /kg

29,17 kr /kg

111,90 kr /kg