Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biffar | ||
2 st | Ägg | |
1 dl | Vispgrädde | |
140 g | Gul lök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Ströbröd | |
500 g | Älgfärs | |
3 msk | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
1 msk | Whiskey | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
20 g | Smör | |
Sås | ||
1 msk | Whiskeysås | |
2 msk | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
1 dl | Vatten | |
2 dl | Vispgrädde | |
0,5 msk | Kinesisk soja | |
2 msk | Messmör |
Börja med färsen. Dela äggen och separera gulorna från vitorna. Blanda äggulor med allt utom köttet i en bunke. Rör om ordentligt och låt det stå och svälla till sig ett tag innan du lägger i färsen. Blanda om och platta till ett gäng biffar.
Sätt ugnen på 100°C. Låt smöret fräsa i en panna och stek biffarna. Låt dem få en fin yta innan du stoppar in dem i ugnen så att stekpannan fixar ytan och ugnen gör resten.
Fortsätt med såsen. Häll i vatten i pannan som du stekt biffarna i. Koka upp och vispa runt. Låt det koka bra! Tillsätt resten av såsingredienserna, smaka av, och låt allt puttra sig simmigt och mumsigt.
Lägg till sist ner biffarna i såsen en liten stund, och låt allt bli ännu godare tillsammans.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Älgfärs Fryst 400g Svenskt Gårdsvilt
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge