Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.

| Dressing | ||
| 2 msk | Olivolja | |
| 0,5 st | Citron | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 tsk | Chilipeppar Röd | |
| 1 tsk | Flingsalt | |
| Sallad | ||
| 0,5 st | Blomkål Färsk | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 0,5 st | Isbergssallat | |
| 400 g | Frysta räkor | |
| 3 st | Ägg | |
| 2 st | Avokado | |
| 1 st | Grapefrukt | |
Ägg: Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis.
Dressing: Skölj och finhacka chilipepparn. Skölj och riv skalet av halva citronen. Blanda ihop chili, skal- och citronsaft , olivolja, honung och salt i en lite större skål. Tillsätt de tinade räkorna och blanda om.
Sallad: Skölj och skär salladen i grova bitar. Skölj och skär blomkålen i tunna skivor så att det blir lite smul. Skala och finstrimla rödlöken och skär fina filéer av grapefrukten. Dela och kärna ur avokadon och skär dem i skivor.
Blanda ner sallad, lök och blomkål i skålen med räkorna och vänd om ordentligt. Lägg upp på ett fat och dekorera med grapefrukt, avokado och ägghalvor.
Näringsvärde: Kcal: 426, Fett: 26 g, Protein: 31 g, Kolhydrater: 15 g
Bild:
Susanna Livijn Wexell

54,24 kr /kg

198,00 kr /kg

57,09 kr /kg

30,00 kr /kg

40,84 kr /kg

189,83 kr /kg

4,20 kr /st

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
116,77 kr /kg

43,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

111,90 kr /kg

158,53 kr /kg