Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Fläskytterfilé | ||
0,5 tsk | Flingsalt | |
0,5 tsk | Rosmarin - torkad | |
600 g | Fläskytterfile Färsk | |
100 g | Morötter | |
1 msk | Olivolja | |
800 g | Potatis Fast | |
0,5 msk | Oxfond | |
1 krm | Salt Fint | |
250 ml | Havrebaserad matlagning | |
250 g | Steklök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Smör | |
5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
0,5 st | Romansallat | |
0,5 st | Gurka |
Värm ugnen till 180 grader.
Fläskytterfilé: Krydda fläskytterfilén med rosmarin, salt och peppar efter smak. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn köttet runt om på hög värme så att köttet får en fin stekyta. Ta av köttet från plattan.
Skölj potatisen och skiva den i ½ cm tunna skivor. Skala och skär morötterna i slantar. Skala steklöken och vitlöksklyftorna. Lägg alltsammans på en ugnsplåt och tillsätt olja och salt. Blanda om ordentligt.
Dela fläskytterfilén i 4 bitar och lägg på plåten med potatisen. Rosta i ugnen i ca 25-30 min.
Vispa ihop havregrädden med köttfond i en skål. Ta ut plåten och häll på grädden. Sätt in i ugnen ytterligare i 5 min.
Sallad: Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Blanda i en skål.
Servera fläskytterfilén och potatisen tillsammans med sallad.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 520 kcal, 37 g protein, 20 g fett, 45 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Garant