Gå vidare till huvudinnehåll
Ryssröra i tortillabröd

Ryssröra i tortillabröd

30 minEnkelt
271,25 kr
4 portioner 24,85 kr per portion
Ryssröra i tortillabröd. Ryssröra är en gammal klassisk skolmatsalsrätt som görs på köttfärs grönsaker och ris och äts med pitabröd eller tortillbröd. Den här rätten är perfekt att göra om du har rester från köttfärssås över någon dag. Grönsakerna kan variera med vad du har hemma i kylskåpet.

Tillbehör
330 gTortilla Whole Wheat
0,5 stIsbergssallat
0,5 mskTimjan - torkad
1,5 dlBasmatiris
3 krmSvartpeppar Malen
0,5 mskBasilika - torkad
200 gVanliga morötter
1 mskOlivolja
500 gNötfärs
2 mskSweet Chili
3 klyftaVitlök Färsk
2 tskSalt
3 mskTomatpuré
2 dlVatten
1 stGul lök
Instruktioner
1

Börja med att koka riset enligt anvisning på paketet. Värm ugnen efter brödförpackningens anvisning om du vill ha dem varma.

2

Skala och finhacka lök och vitlök, skala och riv morötterna.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök, morot och nötfärs tills färsen är genomstekt. Salta och peppra och tillsätt tomatpuré, sweet chilisås, basilika, timjan och vatten.

4

Tillsätt det kokta riset och blanda om ordentligt. Smaka av och krydda ev lite mer.

6

Värm bröden en stund i ugnen.

7

Skölj och strimla salladen.

8

Fyll tortillabröden med sallad och färsröra. Vik ihop och ät.

Näringsvärde: 733 KCAL 36 G PROTEIN 26 G FETT 84 G KOLHYDRATER

Bild:

Linnea Swärd