Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kikärtsbiffar | ||
1 msk | Spiskummin | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
2 tsk | Curry | |
2 dl | Havregryn | |
1 msk | Koriander - torkad | |
1 st | Salladslök | |
780 g | Kikärtor Kokta | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 st | Ägg | |
Till servering | ||
70 g | Salladsmix | |
Fetaostkräm | ||
200 g | Fetaost | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell |
Häll av spadet från kikärterna och låt rinna av. Skala och hacka vitlöken. Hacka även chilin och salladslöken.
Mixa samman alla ingredienser till biffarna i en matberedare eller med hjälp av stavmixer i en skål. Smaka av med salt. Smeten bör smaka ganska mycket eftersom lite av smaken tenderar att gå förlorad vid stekning. Låt sedan smeten dra i ca 15 min.
Gör under tiden fetaostkrämen: Mixa samman fetaost med crème fraiche, spara eventuellt lite fetaost till servering. Smaka av med peppar.
Skölj och torka salladen.
Forma små biffar av kikärtssmeten med fuktade händer och lägg på ett fat. Skulle smeten vara för lös, tillsätt mer havregryn.
Hetta upp en stor stekpanna med rikligt med olja och stek sedan biffarna i omgångar i några minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera biffarna tillsammans med sallad, fetaostkräm och eventuellt lite smulad fetaost.
1 Koriander Blad 10g Santa Maria
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana