Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
500 g | Rödbetor Färsk | |
400 g | Fusilli | |
2 msk | Smör | |
2 dl | Belugalinser | |
1 msk | Spiskummin | |
2 klyfta | Vitlök | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Färsk timjan | |
300 g | Fetaost | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
1 st | Gul lök |
Koka belugalinserna enligt anvisningen på paketet. När de är färdigkokta: rör ner en klick smör och smaka av med salt.
Tillaga havrefusillin enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja, rör om och håll varm under lock.
Skala och finhacka vitlöken. Ansa, skölj och strimla löken, även den gröna delen. Skala rödbetorna och grovriv dem. Repa bladen från timjankvistarna och hacka lätt.
Hetta upp smör eller olja i en stekpanna. Fräs lök och rödbetor tills betorna mjuknat och börjat få lite färg. Tillsätt vitlöken, timjanbladen och spiskummin och fräs vidare ett par minuter. Blanda ner linserna. Smula ner hälften av fetaosten och smaka av med salt och peppar.
Lägg upp pastan i skålar eller tallrikar och toppa med rödbetsfräset. Smula över resten av fetaosten. Garnera med timjan och servera!
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria