Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
1 msk | Apelsinjuice - Koncentrat | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
0,25 tsk | Ingefära Malen | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 tsk | Kummin | |
500 g | Fläskfile Färsk | |
0,5 msk | Koriander - torkad |
Rör ihop yoghurt, apelsinjuice och de malda kryddorna i en medelstor skål. Lägg i fläskfilén skuren i kuberna och rör om. Täck över skålen och ställ in i kylskåp i 4 - 24 timmar (ju längre desto mer smak).
Ta ur fläskfilén ur skålen och torka av försiktigt med hushållspapper. Trä köttet på spett och grilla över medelvarm utomhusgrill eller i ugn (alt. stek i grillpanna) och rotera spetten tills dess köttet fått en fin, gyllenbrun färg.
Servera rykande heta.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Koriander Blad 10g Santa Maria