Rostad pumpasallad med matvete och chilirostade kikärtor
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Rostad pumpasallad med matvete och chilirostade kikärtor

1 tEnkelt
378,95 kr
6 portioner27,70 kr per portion
Matig sallad till fest eller vardag! Vårt veganska recept på rostad pumpasallad med matvete och chilirostade kikärtor är det perfekta receptet på en matig sallad. Supergott och lättlagat! Tips! Kontrollera att buljongen är vegansk.

Dressing
1,5 mskÄppelcidervinäger
4 mskRapsolja
1 mskSesampasta
1 tskStrösocker
1 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
1,5 mskCitronjuice - råpressad
Torrostade kikärtor
2 krmPaprikakrydda
2 krmChilipulver
380 gKikärtor
Rostad pumpasallad
0,5 tskSalt Fint
2 dlMatvete
2 krmSvartpeppar Malen
750 gButternutpumpa
3 mskRapsolja
1 krmCayennepeppar
100 gSalladsmix
2 tskPaprikakrydda
1 mskLantbuljong
3 tskHerbes de Provence
160 gSoltorkade Tomater
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Pumpasallad:

1

Skala och dela pumpa i kuber. Lägg pumpa i en ugnsfast form.

2

Strö över Herbes de Provence, paprikakrydda, cayennepeppar, salt och malen svartpeppar. Ringla över rapsolja. Rör runt och rosta i ugn i ca 50 minuter.

3

Koka matvete med vegansk lantbuljong enligt anvisningar på förpackning.

Torrostade kikärtor:

1

Skölj av kikärtor i kallt vatten och låt rinna av.

2

Lägg kikärtor i en stekpanna och tillsätt kryddor. Rosta på medelhög värme i ca 3-5 minuter.

Dressing:

1

Lägg alla ingredienser i en skål och mixa med hjälp av en stavmixer.

Pumpasallad:

1

När pumpan är klar, ta ut pumpan och låt svalna.

2

Strimla soltorkade tomater och lägg dem tillsammans med sallad, matvete, kikärtor och pumpa på ett uppläggningsfat eller i en skål. Ringla över dressing och blanda försiktigt.

Bild:

Sanna Livijn Wexell