Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pajskal | ||
40 g | Smör | |
150 g | Mandelmjöl, (3 dl) | |
1 st | Ägg | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Fiberhusk | |
0,75 dl | Sesamfrö Skalat | |
Fyllning | ||
2 dl | Vispgrädde | |
1 krm | Muskot Malen | |
4 st | Ägg | |
0,5 tsk | Salt | |
300 g | Riven Västerbottensost | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 dl | Storkornskaviar Röd | |
1 st | Rödlök |
Mixa sesamfrön med mandelmjöl. Tillsätt fiberhusk, salt, smör och ägg och mixa ihop. Tryck ut degen med lite blöta fingrar i en pajform med löstagbar kant.
Kyl 30 minuter. Grädda sedan skalet i 8 minuter i 180 graders värme. Ta ut pajskalet.
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner den rivna osten slå sedan ner allt i pajformen.
Gratinera i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen svalna och servera den med crème fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök eller dill.
Näringsvärde: Energi (kcal) 387,8, Protein (g) 16,9, Fett (g) 33,7, Kolhydrater (g) 4,5
Bild:
Linnea Swärd
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria