LCHF- Västerbottenspaj
Mia Troberg

LCHF- Västerbottenspaj

1 tEnkelt
618,10 kr
10 portioner28,22 kr per portion
Västerbottenspaj på LCHF-vis som kan serveras varm eller kall. Storfavoriten på buffébordet och är en klar vinnare på påskbuffén eller på kräftskivan. Västerbottenspaj passar egentligen till alla högtider!

Pajskal
40 gMat & Bak Smör
150 gMandelmjöl, (3 dl)
1 stÄgg
1 tskSalt Fint
1 mskFiberhusk
0,75 dlSesamfrö Skalat
Fyllning
2 dlVispgrädde
1 krmMuskot Malen
4 stÄgg
0,5 tskSalt Fint
300 gRiven Västerbottensost
1 krmSvartpeppar Malen
Tillbehör
1 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 stGräslök - färsk
1 dlStorkornskaviar Röd
1 stRödlök
Instruktioner
1

Mixa sesamfrön med mandelmjöl. Tillsätt fiberhusk, salt, smör och ägg och mixa ihop. Tryck ut degen med lite blöta fingrar i en pajform med löstagbar kant.

2

Kyl 30 minuter. Grädda sedan skalet i 8 minuter i 180 graders värme. Ta ut pajskalet.

3

Sätt ugnen på 200 grader.

4

Vispa ihop ägg och grädde och smaksätt med salt och peppar. Blanda ner den rivna osten slå sedan ner allt i pajformen.

5

Gratinera i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Låt pajen svalna och servera den med crème fraiche, finhackad rödlök, röd stenbitsrom, gräslök eller dill.

Näringsvärde: Energi (kcal) 387,8, Protein (g) 16,9, Fett (g) 33,7, Kolhydrater (g) 4,5

Bild:

Linnea Swärd