Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
2 msk | Rapsolja | |
2 msk | Japansk soja | |
1 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Grillpinnar | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Bakplåtspapper | |
0,5 tsk | Salt | |
Köp hem | ||
2 msk | Färsk ingefära | |
250 g | Äggnudlar | |
250 g | Broccoli Färsk | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
150 g | Haricot Verts Färsk |
Värm ugnen till 200 grader.
Skär laxfilén i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök.
Blanda laxkuberna med hälften av ingefäran och vitlöken och tillsätt soja, 0.25 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt laxen marinera i ca 30 min.
Skär broccolin i buketter och skär bort ändarna på haricots vertsen. Skala och klyfta rödlöken. Blanda grönsaker och lök med resten av ingefäran och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt 1 msk olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta grönsakerna i ugnen i ca 10-12 min.
Trä laxen på spett. Stek spetten i en varm stekpanna/grillpanna i lite olja runt om på alla sidor så att spetten får en fin gyllene stekyta.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Servera laxspetten med ingefärsrostade grönsaker och nudlar.
Bild:
Nurlan Emir
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt