Gå vidare till huvudinnehåll
Sojamarinerade laxspett med ingefärsrostade grönsaker
Mari Bergman

Sojamarinerade laxspett med ingefärsrostade grönsaker

40 minEnkelt
302,20 kr
4 portioner 47,34 kr per portion
Smakrika laxspett som serveras med nudlar och rostade grönsaker. Både lättlagat och gott! Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 mskRapsolja
2 mskJapansk soja
1 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
1 stGrillpinnar
2 klyftaVitlök Vanlig
1 stBakplåtspapper
0,5 tskSalt
Köp hem
2 mskFärsk ingefära
250 gÄggnudlar
250 gBroccoli Färsk
500 gLaxfilé Fryst
150 gHaricot Verts Färsk
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Skär laxfilén i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök.

3

Blanda laxkuberna med hälften av ingefäran och vitlöken och tillsätt soja, 0.25 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Låt laxen marinera i ca 30 min.

4

Skär broccolin i buketter och skär bort ändarna på haricots vertsen. Skala och klyfta rödlöken. Blanda grönsaker och lök med resten av ingefäran och vitlöken på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt 1 msk olja och salt efter smak. Blanda om ordentligt och rosta grönsakerna i ugnen i ca 10-12 min.

5

Trä laxen på spett. Stek spetten i en varm stekpanna/grillpanna i lite olja runt om på alla sidor så att spetten får en fin gyllene stekyta.

6

Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.

7

Servera laxspetten med ingefärsrostade grönsaker och nudlar.

Bild:

Nurlan Emir