Gå vidare till huvudinnehåll
Raggmunk med bacon och kålsallad

Raggmunk med bacon och kålsallad

30 minEnkelt
162,30 kr
4 portioner 18,23 kr per portion
Servera med rårörda lingon eller lingonsylt.

800 gPotatis Fast
4 stÄgg
4 mskVetemjöl
280 gBacon Skivat
3 dlMellanmjölk
400 gVitkål
0,5 stCitron
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 100 grader. Skala potatisarna och riv dem grovt på ett rivjärn. Blanda ihop äggen med mjölk och vetemjöl. Tillsätt salt och några nypor svartpeppar. Blanda ner den rivna potatisen i äggsmeten.

2

Hetta upp en panna med olja och stek stora eller små raggmunkar. Gör du stora kan du ta hjälp av en tallrik när du ska vända sida. Förvara raggmunkarna i ugnen så håller de värmen bra.

3

Sallad- Strimla vitkålen tunt, använd en mandolin, osthyvel eller skiva tunt med en kniv. Lägg kålen i en skål och tillsätt saften från citronen, lite olja, en nypa salt och peppar.

4

När raggmunkarna är klara steker du baconet i pannan utan fett. Lägg över baconet på lite hushållspapper strax innan servering.

5

Servera dina raggmunkar med bacon, kålsallad och rårörda lingon/lingonsylt.