Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad pumpasallad med ingefära och citron
Mari Bergman

Rostad pumpasallad med ingefära och citron

45 minEnkelt
112,35 kr
4 portioner11,39 kr per portion
Härliga smaker som ingefära, vitlök och citron får smaksätta den här vackra salladen. Perfekt att servera till kött, fisk eller kyckling. Passar även som ett vegetariskt alternativ på buffébordet.

2 tskFärsk ingefära
1 stButternutpumpa
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
50 gPumpakärnor
1 stCitron
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt Fint
80 gSalladslök
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Skala pumpan och ta bort kärnhuset. Skär pumpan i bitar. Lägg bitarna i en ugnsfast form och riv ingefära och vitlök över. Tillsätt olja samt salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 30 min.

3

Skölj och strimla 3 stycken salladslökar. Skölj citronen och riv skalet. Ta ut den rostade pumpan och lägg upp på ett vackert fat. Strö salladslök, citronskal och pumpafrön över. Servera som ett tillbehör till kött, fisk eller kyckling eller som ett vegetarisk salladstillbehör på buffén.

Bild:

Susanna Livijn Wexell