Gå vidare till huvudinnehåll
Lax med quinoasallad

Lax med quinoasallad

30 minEnkelt
361,45 kr
4 portioner 55,18 kr per portion
En variant av Saltå kvarns recept

Limeyoghurt
2 dlMatlagningsyoghurt Turkisk
2 stLime
Lax
1 tskSvartpeppar
500 gLaxfilé
1 mskStrösocker
1 tskFlingsalt
Quinoasallad
2 dlSvarta Bönor
1 stRöd Paprika
2 dlQuinoa
0,5 stRödlök
1 stCitron
0,5 stZucchini
2 mskOlivolja
Basilikaolja
1 dlOlivolja
1 stBasilika - färsk
Instruktioner
1

Salta, peppra och strö över lite socker över laxen. Stek i panna eller ugn, 125-150°C (till en innertemperatur på ca 55°C).

Koka quinoan. Hacka grönsakerna fint och fräs i olja. Blanda med quinoa, bönor och olivolja. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.

Blanda yoghurt med limeskal och limesaft, salta och peppra.

Mixa olivolja och basilika i mixer. Riv över citronskal, salta och peppra.

Servera laxen med salladen. Klicka över limeyoghurt och ringla basilikaolja över.

För ett lyxigare recept, byt ut laxen mot tonfisk i bit som snabbt steks för att få yta, och tillagas färdigt i ugn vid 125°C (till en innertemperatur på ca 40°C).

Bild:

UlmiusStorm