Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Dressing | ||
0,5 tsk | Salt | |
2 msk | Strösocker | |
1 dl | Olivolja | |
0,3 dl | Äppelcidervinäger | |
1 tsk | Dijonsenap | |
Kryddnötter | ||
1 krm | Cayennepeppar | |
2 msk | Strösocker | |
50 g | Smör | |
200 g | Cashewnötter Naturella | |
Sallad | ||
2 st | Mango | |
1 kg | Kycklinglårfile | |
300 g | Salladsmix | |
3 st | Avokado |
Börja med nötterna. Stek cashewnötterna i smöret i en stor panna några minuter. Stek i två omgångar om din panna är för liten. Det här blir rejäla nötportioner. Blanda i socker och en nypa cayenne- peppar. Rör tills sockret smält och låt kallna. Var försiktig så att inte nötterna bränns. Bryn kycklingfiléerna i panna på hög värme så att de får lite färg, krydda med salt, svartpeppar och en aning cayennepeppar. Sänk sedan värmen rejält och låt filéerna steka färdigt under lock, då blir de saftiga. Skala och kärna ur mangofrukter och avokador och skär dem i bitar. Sprid ut mango och avokado på en bädd av blandad grönsal- lat. Därefter kanderade cashewnötter och kycklingfilé i bitar. Eller så serverar du kycklingen på ett fat bredvid. Dressing: Vispa ihop alla ingredienser och ringla över salladen.
Är kycklingen klar? Den ska vara 70°C inuti, då är den färdig. En enkel termometer är helt klart en bra köksinvestering.
Bild:
Tomas Yeh
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äppelcidervinäger EKO 500ml Garant Eko
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Mango Fryst EKO/KRAV 750g Magnihill
5 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1