Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Smet | ||
2 st | Ägg | |
1 tsk | Vaniljsocker | |
1 tsk | Kanel | |
1 tsk | Bikarbonat | |
3 dl | Strösocker | |
200 g | Vanliga morötter | |
3 dl | Vetemjöl | |
1 tsk | Bakpulver | |
1 tsk | Salt | |
1 dl | Rapsolja | |
Övrigt | ||
20 st | Bakformar Papper | |
Glasyr | ||
85 g | Citron, (0,5 st) | |
100 g | Färskost Naturell | |
50 g | Smör | |
2 dl | Florsocker |
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt de rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel, vaniljsocker och salt med mjölet och rör ner i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 min. Låt svalna.
Rör alla ingredienser till glasyren och bred över varje muffin.
Bild:
Maddzan Lindblad
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Färskost Original 21% 200g Philadelphia
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant