Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Vegansk chili | ||
380 g | Kidneybönor | |
340 g | Majskorn | |
1 st | Gul lök | |
1,5 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Strösocker | |
2 tsk | Spiskummin | |
1 st | Röd Paprika | |
1 tsk | Salt Fint | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Cayennepeppar | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
600 g | Krossade Tomater | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
2 msk | Tomatpuré | |
190 g | Kikärtor Kokta | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Koriander - färsk | |
400 g | Basmatiris | |
100 ml | Havrefraiche |
Tillbehör: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
Vegansk chili: Skala och hacka gul lök och vitlök samt paprika och chilifrukt. Stek i olja på medelvärme under omrörning i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.
Tillsätt krossade tomater, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, strösocker, chiliflakes, salt och svartpeppar.
Tillsätt bönor, kikärtor och majs. Låt småputtra under lock i ca 15-20 min.
Finhacka färsk koriander och rör ned i grytan.
Tillbehör: Servera chilin med ris, vegansk crème fraîche och lite hackad färsk koriander.
Bild:
Anna Winér
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
2 Krossade Tomater 390g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko