Gå vidare till huvudinnehåll
Vegansk chiligryta med sting
Amanda Hellman och Jessica Hellstedt

Vegansk chiligryta med sting

40 minEnkelt
160,60 kr
4 portioner30,93 kr per portion
En lättlagad och värmande vegansk gryta med bönor, chili, och majs. Gryta toppas med färsk koriander och serveras med ris och en klick vegansk creme fraiche. Gott för hela familjen!

Vegansk chili
380 gKidneybönor
340 gMajskorn
1 stGul lök
1,5 tskPaprikakrydda
1 tskStrösocker
2 tskSpiskummin
1 stRöd Paprika
1 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
1 tskCayennepeppar
0,5 stKoriander - färsk
2 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stChilipeppar Röd
600 gKrossade Tomater
1 mskRapsolja
0,5 tskChiliflakes
2 mskTomatpuré
190 gKikärtor Kokta
Tillbehör
0,5 stKoriander - färsk
400 gBasmatiris
100 mlHavrefraiche
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.

2

Vegansk chili: Skala och hacka gul lök och vitlök samt paprika och chilifrukt. Stek i olja på medelvärme under omrörning i några minuter. Tillsätt tomatpuré och fräs någon minut till.

3

Tillsätt krossade tomater, spiskummin, paprikapulver, cayennepeppar, strösocker, chiliflakes, salt och svartpeppar.

4

Tillsätt bönor, kikärtor och majs. Låt småputtra under lock i ca 15-20 min.

5

Finhacka färsk koriander och rör ned i grytan.

6

Tillbehör: Servera chilin med ris, vegansk crème fraîche och lite hackad färsk koriander.

Bild:

Anna Winér