Timjanstekt fläskarre

Timjanstekt fläskarre

20 minEnkelt
218,75 kr
4 portioner42,20 kr per portion
Med svamp och sötpotatisstomp.

Tillbehör
1 stCitron
1 stSalladsmix
1 mskMat & Bak Smör
200 gKantareller Konserv
Stomp
1 stVitlök Vanlig
1 tskSalt Fint
1 mskMat & Bak Smör
1 mskOlivolja
1 stPersilja - färsk
600 gSötpotatis
Kött
600 gFläskkarré
1 mskTimjan - torkad
1 tskSvartpeppar Malen
1 tskFlingsalt
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Stomp: Skala sötpotatisen. Skär den i mindre bitar och koka under lock ca 10-

15
  1. Tillbehör: Rensa svampen från jord och fräs den i smör. Krydda med salt och peppar efter smak och ställ åt sidan.
3

Skala och skiva vitlöken mycket tunt. Hacka persiljan. Fräs vitlöken på medelvärme i olja ca 5 min, tills den får fin färg. Blanda ner persiljan. Stäng av värmen.

4

Skiva fläskkarrén om den är hel i bit. Krydda skivorna med timjan, salt och peppar och stek dem i olja ca 4 min på varje sida.

5

Stomp: Häll av vattnet från potatisen och mosa den tillsammans med vitlök och persiljefräset. Tilsätt 1 msk smör och blanda runt. Smaka av med lite salt och peppar.

6

Tillbehör: Skölj salladen och pressa över citronsaft. Servera till karréskivorna, sötpotatisstompet och de smör- frästa kantarellerna.

Näringsinnehåll: 556 kcal, 42g protein, 29g fett, 32g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd