Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,5 tsk | Bakpulver | |
| 150 g | Citron, (1 st) | |
| 2,5 dl | Strösocker | |
| 1 g | Saffran | |
| 100 g | Pistagenötter | |
| 5 dl | Vetemjöl | |
| 0,5 tsk | Bikarbonat | |
| 2 krm | Salt | |
| 150 g | Chokladkaka Vit | |
| 1 dl | Brunt Farinsocker | |
| 1 tsk | Vaniljsocker | |
| 225 g | Smör | |
| 1 st | Ägg | |
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Blanda saffran och citronsaft i en liten skål, ställ sedan åt sidan.
Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker krämigt i ca 5 minuter. Tillsätt ägget och saffransblandningen och vispa någon minut till.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat skål. Sikta ned i smörblandningen och arbeta ihop tills allt mjöl nästan är helt inarbetat.
Grovhacka chokladen och tillsätt till degen, spara ca 50 g till topping.
Fortsätt sedan att blanda ihop till en deg. Ställ degen kallt i kylskåp i ca 30 min.
Värm ugnen till 175 grader. Ta fram två plåtar med bakplåtspapper.
Forma degen till bollar så att du får ca 20 st, ca 50 g styck. Lägg 5 st bollar åt gången, med generöst mellanrum mellan varje boll på båda plåtarna. Tryck till toppen på varje boll och strö över hackad choklad och hackade pistagenötter.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 14 minuter. Kakorna ska få lite färg på kanterna och vara mjuka i mitten. Ta ut kakorna och låt de svalna på ett galler.
Upprepa proceduren med resterande deg.
Bild:
Susanna Blåvarg

54,24 kr /kg

39 900,00 kr /kg

585,00 kr /kg

199,50 kr /kg

4,20 kr /st

77,78 kr /kg

22,95 kr /kg

8,98 kr /kg

89,75 kr /kg

29,17 kr /kg

49,90 kr /kg

137,19 kr /kg

129,00 kr /kg
