Gå vidare till huvudinnehåll
Gurksnittar med pilgrimsmusslor och tryffelmajonnäs
Malin Andersson

Gurksnittar med pilgrimsmusslor och tryffelmajonnäs

15 minEnkelt
206,85 kr
8 portioner 13,36 kr per portion
Goda snittar till plockmaten eller som en liten förrätt. Testa att variera smaken genom att t.ex använda sesammajonnäs eller att toppa med hackade nötter istället för bacon. Tips: Låt frysta musslor tina i kyl under natten och kammusslor fungerar lika bra som pilgrimsmusslor.

0,5 dlMajonnäs Smaksatt
1 krmSvartpeppar Malen
150 gKammusslor
0,5 stGurka
1 krmSalt
50 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Skiva gurkan i ca 0,5 cm skivor. Toppa varje skiva med en liten klick tryffelmajonnäs. Ställ in i kylen.

2

Stek bacon på medelvärme tills det blivit krispigt, låt rinna av/torka på hushållspapper.

3

Dela musslorna längsefter på mitten och stek i smör, ca 20-30 sek per sida i het panna.

4

Salta och peppra efter smak.

5

Finhacka det avsvalnade baconet.

6

Ta fram gurkskivorna ur kylen och toppa med mussla plus bacon på varje bit, avsluta gärna med lite nymalen svartpeppar.