Gå vidare till huvudinnehåll
Gurksnittar med pilgrimsmusslor och tryffelmajonnäs
Malin Andersson

Gurksnittar med pilgrimsmusslor och tryffelmajonnäs

15 minEnkelt
213,85 kr
8 portioner13,47 kr per portion
Goda snittar till plockmaten eller som en liten förrätt. Testa att variera smaken genom att t.ex använda sesammajonnäs eller att toppa med hackade nötter istället för bacon. Tips: Låt frysta musslor tina i kyl under natten och kammusslor fungerar lika bra som pilgrimsmusslor.

0,5 dlMajonnäs Smaksatt
1 krmSvartpeppar Malen
150 gKammusslor
0,5 stGurka
1 krmSalt Fint
50 gBacon Skivat
Instruktioner
1

Skiva gurkan i ca 0,5 cm skivor. Toppa varje skiva med en liten klick tryffelmajonnäs. Ställ in i kylen.

2

Stek bacon på medelvärme tills det blivit krispigt, låt rinna av/torka på hushållspapper.

3

Dela musslorna längsefter på mitten och stek i smör, ca 20-30 sek per sida i het panna.

4

Salta och peppra efter smak.

5

Finhacka det avsvalnade baconet.

6

Ta fram gurkskivorna ur kylen och toppa med mussla plus bacon på varje bit, avsluta gärna med lite nymalen svartpeppar.