Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 tsk | Jäst Original Torr | |
1 tsk | Salt Fint | |
4 dl | Vatten | |
2 msk | Honung Flytande | |
6 dl | Vetemjöl | |
3 dl | Grahamsmjöl |
Rör ihop torrjästen med vete- och grahamsmjöl i en bunke.
Tillsätt salt, vatten och honung och blanda ihop alla ingredienser till en lös deg. Sätt plastfolie över bunken och ställ sedan in i kylen över natten.
Ta fram degen och låt den jäsa i rumstemperatur ca 1 timme.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och använd en degskrapa i metall för att först dela degen på mitten och sedan varje del i 8-10 bitar, beroende på hur stora frallor du vill ha.
Placera frallorna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
Grädda frallorna ca 12-15 minuter tills ytan fått fin färg.
Bild:
Kerstin Eriksson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel