Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,5 tsk | Kanel Malen | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 900 g | Kycklingben Frysta | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 st | Persilja - färsk | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 st | Citron | |
| 400 g | Morötter | |
| 1 msk | Kycklingfond | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Blomkål Färsk | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 500 g | Jordärtskocka | |
Tina kycklingbenen.
Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala jordärtskockor och morötter och skär i bitar. Skölj och skär blomkål i buketter. Blanda alla grönsaker och kycklingben på en ugnsplåt.
Blanda samman olja, kycklingfond, honung, spiskummin, paprikapulver, kanel, salt och peppar i en skål. Skala och pressa i vitlök och häll kryddblandningen över kycklingen och grönsakerna. Massera in blandningen ordentligt överallt. Lägg citronhalvan med snittytan upp. Sätt in i ugnen och rosta ca 40-45 min.
Strö över finhackad persilja och pressa över saft från citronen vid servering.
Näringsvärde: 460 kcal, 40 g protein, 12 g fett, 41 g kolhydrater
Bild:
Asel Al Baldawi

41,50 kr /kg

21,95 kr /st

48,18 kr /kg

13,95 kr /kg

45,66 kr /kg

54,95 kr /kg

32,95 kr

30,50 kr

111,90 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

31,95 kr

230,56 kr /l

34,50 kr

217,27 kr /kg