Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Gräddsås | ||
| 2 msk | Redning | |
| 1 st | Köttbuljong | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 0,5 tsk | Kinesisk soja | |
| 1 dl | Vatten | |
| 2 tsk | Lingonsylt | |
| 0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
| Snabb pressgurka | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 0,5 dl | Ättika | |
| 2 msk | Persilja - färsk | |
| 1 dl | Strösocker | |
| 0,5 krm | Vitpeppar Malen | |
| 1,5 dl | Vatten | |
| 400 g | Fisknuggets & fiskköttbullar | |
| 1 kg | Potatis | |
| 50 g | Lingonsylt | |
| 1 tsk | Salt | |
| 2 msk | Smör | |
Skala och lägg potatisen i en kastrull med saltat vatten och koka tills dom känns färdiga med en provsticka.
Häll ättika, vatten och socker i en kastrull och värm upp och rör om tills sockret har löst upp sig. Låt svalna.
Hyvla gurkan tunt med en osthyvel och lägg i den svala lagen. Krydda med vitpeppar och rör runt. Häll i persiljan.
Lägg en klick smör i ett stekjärn och stek köttbullarna. Lägg undan köttbullarna på ett fat med folie.
Ta stekjärnet och häll i vattnet till såsen och koka upp. Smula ner buljongtärningen när vattnet kokar och rör runt tills buljongtärningen löst sig helt. Häll i grädde och soja och låt puttra en stund. Krydda med vitpeppar. Rör ner maizena och rör om tills det tjocknat. Smaka av med lingonsylt eller gelé och blanda ner väl i såsen.
Servera fiskköttbullarna med den kokta potatisen, gräddsås, lingonsylt och pressgurkan.

79,80 kr /kg

69,00 kr /l

87,80 kr /kg

96,11 kr /kg

21,95 kr /st

1 Fiskköttbullar Frysta 400g Gårdsfisk
199,88 kr /kg

15,48 kr /kg

3,99 kr /l

67,90 kr /l

665,56 kr /kg

20,50 kr /l

22,95 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg