Kinesisk fläskkarré med kål & nötter recept
Hemmakock

Kinesisk fläskkarré med kål & nötter recept

30 minEnkelt
303,60 kr
4 portioner39,43 kr per portion
Få och enkla ingredienser. Fläskkarré passar perfekt till denna rätt, och när köttet väl är marinerat går tillagningen bara på 10 min. Cashewnötterna kan bytas mot jordnötter och vitkålen mot rödkål.

2 klyftaVitlök
600 gFläskkarré Skivor
2 mskRapsolja
3,5 dlJasminris
1 dlKinesisk soja
0,5 dlStrösocker
0,5 dlRisvinäger
500 gVitkål
2 stRöd Steklök
1 stGul Paprika
100 gCashewnötter Naturella
Instruktioner
1

Blanda soya, risvinäger och strösocker till en marinad. Strimla fläskarrén i centimetertjocka strimlor. Lägg köttet i marinaden i ca 20 min. OBS! Risvinägern går att byta ut mot äppelcidervinäger.

2

Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

3

Skär paprikan tunt på längden och lägg i iskallt vatten, så blir den krispig.

4

Strimla vitkålen, skär rödlöken i tunna klyftor och finhacka vitlöken.

5

Ta köttet ur marinaden, men spara marinaden. Stek köttet i lite olja på stark värme, ca 3 min. Lyft upp köttet ur pannan och fräs kål, röd lök, vitlök och nötter ca 3 min. Lägg tillbaka köttet och slå över resten av marinaden. Låt puttra i ca 3 min.

6

Blanda i paprikan och servera med riset.