Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mangosalsa | ||
0,5 st | Gurka | |
1 st | Avokado | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
225 g | Mango Fryst | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Rödlök | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Röd Paprika | |
Picklad rödlök | ||
2 dl | Ättiksprit | |
2 dl | Vatten | |
2,5 st | Rödlök | |
0,75 dl | Strösocker | |
0,5 msk | Salt Fint | |
Tillbehör | ||
0,5 st | Gurka | |
150 g | Riven Texmexost | |
150 g | Tacochips | |
0,5 st | Röd Paprika | |
Tacofärs | ||
2 tsk | Spiskummin | |
2 tsk | Torkad oregano | |
400 g | Nötfärs | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Salt Fint | |
1,5 tsk | Chilipulver | |
1 tsk | Strösocker | |
1 msk | Olivolja | |
3 tsk | Paprikakrydda |
Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Koka ihop ättika, vatten, socker och salt. Häll den heta lagen över löken, sätt på lock och låt dra, gärna ett helt dygn.
Mangosalsa: Tina mangon och lägg över den i en skål. Tärna och gröp ur avokadoköttet. Skölj och tärna gurka och paprika i små bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skölj och grovhacka koriandern. Blanda samman allting med mangon och pressa i saft från en lime. Tillsätt olja och smaka av med salt och peppar.
Tacofärs: Bland ihop spiskummin, paprika- & chilipulver med oregano, salt och socker i en skål. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs köttfärsen tillsammans med kryddblandningen. Tillsätt vatten när färsen är helt genomstekt och låt det puttra ihop några minuter.
Servera färsen på tortillachips och toppa med ost, mangosalsa, picklad rödlök och grönsaker.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Paprikapulver 37g Santa Maria