Gå vidare till huvudinnehåll
Broccoli- och majsfritters med rostad potatis och chilimajo
Mari Bergman

Broccoli- och majsfritters med rostad potatis och chilimajo

50 minEnkelt
387,85 kr
4 portioner 40,79 kr per portion
Vegetariska biffar på broccoli, zucchini och majs som serveras med rostad potatis och hemgjord chilimajonnäs. Lika gott till vardag som till helg!

Rostad småpotatis
1 stBakplåtspapper
1 kgDelikatesspotatis
1 mskOlivolja
1 krmSalt
Chilimajo
1 krmSalt
0,5 tskChilipulver
0,5 stChilipeppar Röd
1,5 dlRapsolja
2 tskDijonsenap
2 tskVitvinsvinäger
2 stÄgg
Fritters
140 gMajskorn
2 klyftaVitlök Vanlig
2 stÄgg
45 gParmesanost
0,5 stChilipeppar Röd
1 tskPaprikakrydda
1 dlVetemjöl
2 mskRapsolja
2 tskSalt
250 gBroccoli
1,5 stZucchini
2 krmSvartpeppar Malen
Sallad
150 gRaw slaw
110 gSalladsmix
1 mskOlivolja
0,5 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Rostad småpotatis: Halvera potatisen och blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i ca 30-40 min.

3

Chilimajo: Finhacka chilipeppar. Blanda äggulor, senap, vinäger, chilipeppar och chilipulver i en skål. Mixa samman med en stavmixer. Tillsätt olja droppvis under konstant mixning. Smaka av majonnäsen med salt.

4

Fritters: Koka upp vatten i en kastrull till broccolin. Skär broccolin i buketter och koka i ca 1 min. Sila av vattnet och spola broccolin i kallt vatten. Lägg broccolibuketterna på hushållspapper.

5

Riv zucchinin grovt på ett rivjärn. Krama ur så mycket vätska som möjligt.

6

Sila av vattnet från majskornen.

7

Mixa broccolin till ett smul i en matberedare.

8

Skala och finhacka vitlök och finhacka chilipeppar.

9

Blanda samman zucchini, majs, broccoli, vitlök, chilipeppar, ägg, riven parmesanost, vetemjöl, paprikapulver, salt och peppar i en stor skål.

10

Hetta upp olja i en stekpanna. Forma stora bollar av smeten med händerna och stek dem på medelhög värme i ca 4 min/sida.

11

Sallad: Blanda raw slaw med salladsmix i en skål. Tillsätt olja och vinäger efter smak.

12

Servera fritters tillsammans med rostad potatis, chilimajo och sallad. Ät och njut!

Näringsvärde: 899 kcal, 21 g protein, 57 g fett, 71 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir