Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Från ditt skafferi | ||
| 1 dl | Matlagningsvin Vitt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Hel | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Gul lök | |
| 2 msk | Smör | |
| 1 msk | Kycklingfond | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| Köp hem | ||
| 1 kg | Brysselkål | |
| 3 dl | Vispgrädde | |
| 2 msk | Tranbär | |
| 300 g | Färsk kycklingfilé | |
| 0,5 g | Saffran | |
Värm ugnen till 175 grader. Koka upp en kastrull med saltat vatten till brysselkålen.
Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor efter smak. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög- hög värme i ca 2-3 min/sida så att den får en fin gyllene färg.
Lyft över kycklingen till en stor ugnsform. Torka ur stekpannan.
Koka brysselkålen i 3-4 min. Sila av vattnet och fördela brysselkålen runt kycklingen.
Skala och finhacka lök. Bryn löken i smör i stekpannan så att den blir glansig. Tillsätt saffran och bryn ytterligare i 1 min. Tillsätt vinet och låt det reducera ner till hälften. Tillsätt grädde, kycklingfond och vatten och låt såsen sjuda i 5 min. Smaka av såsen med salt och peppar.
Häll saffranssåsen över kyckling och brysselkål i formen och gratinera i ugn i ca 15 min.
Toppa gratängen med tranbär och servera med ris, gryn eller potatis.
Bild:
Fabian Björnstjerna

135,80 kr /l

19,67 kr /kg

31,90 kr /kg

69,00 kr /l

191,00 kr /kg

149,00 kr

35 900,00 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

507,14 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

230,56 kr /l