Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Långkornigt Ris | |
| Het chorizogryta | ||
| 125 g | Körsbärstomater | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 0,5 msk | Kinesisk soja | |
| 1 tsk | Honung | |
| 1 dl | Vispgrädde | |
| 2 dl | Vatten | |
| 0,5 tsk | Basilika - torkad | |
| 2 st | Paprika | |
| 2 dl | Creme Fraiche Paprika & Chili | |
| 600 g | Chorizo | |
| 1 st | Gul lök | |
| 2 msk | Tomatpuré | |
| 0,5 tsk | Timjan - torkad | |
| 0,75 tsk | Salt | |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chorizogryta: Skala och finhacka löken. Skär korven i skivor och skölj och skär paprikorna i mindre bitar. Skölj och halvera cocktailtomaterna.
Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs lök, paprika och korv ca 2 minuter. Tillsätt timjan, basilika, tomatpuré, soja och honung och fräs runt 30 sekunder under omrörning. Tillsätt creme fraiche, grädde, vatten och salt. Blanda om och låt grytan sjuda i 10 minuter. Smaka av och krydda ev lite mer.
Servera chorizogrytan tillsammans med ris.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Bild:
Sanna Livijn Wexell

33,95 kr /kg

29,95 kr

69,00 kr /l

209,50 kr /kg

117,50 kr /l

95,83 kr /kg

19,67 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

67,90 kr /l

111,90 kr /kg

3 395,00 kr /kg

119,75 kr /kg

2 263,33 kr /kg

29,17 kr /kg
