Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fisk | ||
| 0,5 tsk | Salt | |
| 600 g | Torskfilé | |
| 2 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 st | Ägg | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1,5 dl | Ströbröd | |
| Sallad | ||
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 2 krm | Salt | |
| 100 g | Mozzarellaost | |
| 125 g | Körsbärstomater | |
| Tillbehör | ||
| 1 st | Citron | |
| 800 g | Mandelpotatis | |
| 230 ml | Remouladsås | |
Tillbehör: Koka potatisen med skal på i saltat vatten.
Fisk: Vispa ihop äggen i en djup tallrik och häll ströbröd på en flat tallrik.
Skär fisken i fiskpinnestora bitar. Salta och peppra på varje bit efter smak. Vänd varje fiskbit först i ägg och sedan i ströbröd.
Hetta upp en stekpanna med lite olja och smör och stek fiskpinnarna gyllenbruna några minuter på båda sidor. Sänk värmen och låt de bli klara i pannan.
Sallad: Skär tomat och mozzarella i skivor och lägg upp på en tallrik. Ringla lite olja och balsamvinäger över och strö över en nypa salt och peppar.
Servera den panerade torskfilén med Eriks remouladsås, tomat- och mozzarellasallad, citronklyftor och kokt mandelpotatis.
Näringsvärde per portion: 714 kcal 40 G protein 42 G fettkolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

179,88 kr /kg

4,20 kr /st

135,60 kr /kg

111,80 kr /kg

48,18 kr /kg

27,72 kr /kg

79,88 kr /l

29,17 kr /kg

34,50 kr

72,50 kr

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

54,88 kr /kg

131,90 kr /l
