Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Kolja | ||
| 4 dl | Vatten | |
| 2 msk | Fiskfond | |
| 1 st | Lagerblad | |
| 500 g | Koljafile | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Vitpeppar Hel | |
| 1 st | Citron | |
| 1 krm | Salt | |
| Broccolimos | ||
| 1 msk | Smör | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 250 g | Broccoli | |
| 50 g | Grana Padano | |
| 1 msk | Grönsaksbuljong | |
| 0,5 st | Citron | |
| Sallad | ||
| 0,5 st | Huvudsallat | |
| 0,5 st | Rödlök | |
| 0,5 st | Persilja - färsk | |
| 0,5 st | Citron | |
| 75 g | Sockerärta Färsk | |
| 2 tsk | Olivolja | |
Kolja: Koka upp vatten, citronsaft, fiskfond, vitpepparkorn och lagerblad i en vid kastrull. Lägg på ett lock, sänk värmen och håll buljongen varm.
Salta och peppra koljafiléerna.
Broccolimos: Dela broccolin i buketter. Skala stammen och skär den i skivor. Lägg broccolin i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker. Tillsätt buljong och låt koka under lock i ca 7 min.
Sallad: Skölj och strimla sallad och sockerärtor. Skala och strimla rödlöken. Skölj och grovhacka persiljan. Blanda i en skål och tillsätt olja och 1 tsk citronsaft.
Kolja: Lägg ner koljafiléerna i den varma buljongen och låt fisken sjuda under lock i ca 5 min till den är genomkokt.
Broccolimos: Sila av vattnet från broccolin. Riv grana padano. Mixa den kokta broccolin med riven ost, smör och ½ msk citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp fisken ur buljongen och servera tillsammans med broccolimos och sallad.
Näringsvärde: 446 kcal, 48 g protein, 22 g fett, 11 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

195,44 kr /kg

54,24 kr /kg

67,80 kr /kg

317,50 kr /kg

134,75 kr /kg

30,00 kr /kg

21,95 kr /st

246,33 kr /kg

230,56 kr /l

3 737,50 kr /kg

1 014,71 kr /kg

485,00 kr /kg

29,17 kr /kg

145,00 kr /kg

3,99 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l