Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Vitkålsris | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Vitvinsvinäger | |
| 1 tsk | Olivolja | |
| 300 g | Vitkål | |
| Lövbiffspanna | ||
| 1 msk | Rapsolja | |
| 0,5 tsk | Chiliflakes | |
| 30 g | Färsk bladspenat | |
| 1 st | Röd Paprika | |
| 0,5 dl | Vatten | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 400 g | Lövbiff | |
| 1 tsk | Paprikakrydda | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 tsk | Spiskummin | |
| 2 krm | Salt | |
Vitkålsris: Riv vitkålen på ett rivjärn. Lägg i en skål och tillsätt olja, vinäger och salt. Blanda om och låt stå till servering.
Lövbiffspanna: Strimla lövbiffen. Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlök och skölj och strimla paprikan.
Hetta upp olja i en stekpanna till rykande het. Bryn lövbiffen så att den får fin färg. Krydda med paprikapulver, spiskummin, chiliflakes och salt.
Tillsätt lök, vitlök och paprika och stek ytterligare i ca 2-3 min. Tillsätt vatten och spenat och vänd runt ordentligt. Smaka av med ev mer salt.
Servera lövbiffspannan tillsammans med vitkålsris.
Näringsvärde: 403 kcal, 47 g protein, 17 g fett, 13 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

18,48 kr /kg

1 Babyspenat XL Färdigsköljd Klass1
171,14 kr /kg

56,90 kr /kg

238,75 kr /kg

19,67 kr /kg

29,17 kr /kg

139,80 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

40,56 kr /l

37,95 kr

217,27 kr /kg

31,95 kr

30,50 kr