Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
2 st | Vanliga Tomater | |
1 st | Majskorn | |
3 dl | Gräddfil | |
0,5 st | Huvudsallat | |
100 g | Riven Ost | |
0,5 st | Rödlök | |
2 st | Tacochips | |
0,5 st | Gurka | |
Tacofärs | ||
2 dl | Vatten | |
400 g | Kidneybönor | |
0,5 tsk | Salt | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 tsk | Chilipulver | |
3 tsk | Rökt paprikapulver | |
1 tsk | Strösocker | |
2 msk | Olivolja | |
2 tsk | Torkad oregano | |
2 tsk | Spiskummin | |
400 g | Svarta Bönor |
Sätt ugnen på 225 grader.
Tillbehör: Skölj alla salladsingredienser. Strimla salladen, skär gurka och tomat i små tärningar och skala och finhacka rödlöken. Häll av vätska från majsen och lägg upp allt i små skålar.
Tacofärs: Blanda ihop spiskummin, paprikapulver, chilipulver, oregano, socker och salt i en liten skål.
Sila av och skölj bönorna under kallt vatten. Grovhacka bönorna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs bönhacket tillsammans med kryddblandningen. Tillsätt vatten och tomatpuré och låt det puttra ihop 2 min. Smaka av och krydda ev mer med lite salt.
Servera tacobönfräset på nachochips och toppa med ost, grönsaker och gräddfil.
Näringsvärde: Kcal: 461, Protein: 34 g, Fett: 29 g, Kolhydrater: 14 g.
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt