Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Köp hem | ||
150 g | Haricot Verts Färsk | |
3 msk | Röd Currypasta | |
1 st | Lime | |
500 g | Nötfärs | |
400 ml | Kokosmjölk | |
Från ditt skafferi | ||
1 st | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Japansk soja | |
1 tsk | Salt | |
1,5 tsk | Koriander - torkad | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Ägg |
Vispa ihop 1 msk röd currypasta, ägg, 1 tsk torkade korianderblad och 1 tsk salt i en bunke. Tillsätt färsen och riven vitlök. Blanda ihop försiktigt och forma köttbullar och lägg på en skärbräda.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får fin färg.
Tillsätt 2 msk röd currypasta, kokosmjölk och soja i pannan. Låt köttbullarna puttra i såsen i ca 5-7 min. Tillsätt haricots verts och låt såsen puttra ytterligare 2-3 min.
Smaka av såsen med salt, peppar och limesaft och strö över 0.5 tsk torkade korianderblad.
Servera köttbullarna med kokt ris eller nudlar.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Koriander Malen 28g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria