Gå vidare till huvudinnehåll
Köttbullar i röd currysås
Mari Bergman

Köttbullar i röd currysås

30 minEnkelt
273,70 kr
4 portioner 39,56 kr per portion
Lättlagad rätt med köttbullar i kokosmjölk och röd curry. Servera gärna med ris eller nudlar. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
150 gHaricot Verts Färsk
3 mskRöd Currypasta
1 stLime
500 gNötfärs
400 mlKokosmjölk
Från ditt skafferi
1 stVitlök Vanlig
1 mskJapansk soja
1 tskSalt
1,5 tskKoriander - torkad
1 krmSvartpeppar
1 stÄgg
Instruktioner
1

Vispa ihop 1 msk röd currypasta, ägg, 1 tsk torkade korianderblad och 1 tsk salt i en bunke. Tillsätt färsen och riven vitlök. Blanda ihop försiktigt och forma köttbullar och lägg på en skärbräda.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttbullarna runt om så att de får fin färg.

3

Tillsätt 2 msk röd currypasta, kokosmjölk och soja i pannan. Låt köttbullarna puttra i såsen i ca 5-7 min. Tillsätt haricots verts och låt såsen puttra ytterligare 2-3 min.

4

Smaka av såsen med salt, peppar och limesaft och strö över 0.5 tsk torkade korianderblad.

5

Servera köttbullarna med kokt ris eller nudlar.