Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Sallad | ||
| 0,5 st | Huvudsallat | |
| 250 g | Vitkål | |
| 2 tsk | Vit balsamvinäger | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Potatis | ||
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 kg | Potatis Fast | |
| 0,5 st | Dill - färsk | |
| 65 g | Citron, (0,5 st) | |
| Kyckling | ||
| 1 krm | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 630 g | Kyckling Minutfilé | |
| 1 tsk | Fänkål Krydda | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Potatis: Skala potatisen och koka i saltat vatten.
Grovhacka dillen och lägg i en stor skål. Tillsätt olja, rivet citronskal och citronsaft. Ställ åt sidan.
Sallad: Skölj och strimla sallad och vitkål. Blanda i en skål och tillsätt olja, balsamvinäger, salt och peppar. Blanda om.
Kyckling: Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och fänkålsfrön. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme ca 2 min/sida. Sänk värmen ordentligt och låt kycklingen steka klart i pannan.
Potatis: Sila av potatisvattnet och blanda ner potatisen i skålen med dillen.
Servera fänkålskycklingen med dillpotatis och sallad.
Näringsvärde: 499 kcal, 40 g protein, 15 g fett, 47 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir

134,75 kr /kg

18,48 kr /kg

16,48 kr /kg

697,50 kr /kg

54,24 kr /kg

160,83 kr /kg

1 192,31 kr /kg

187,80 kr /l

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

34,50 kr