Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Tillbehör | ||
| 0,5 st | Gurka | |
| 300 g | Vanliga morötter | |
| 1 st | Bakplåtspapper | |
| 4 st | Ägg | |
| 120 g | Bacon Skivat | |
| Soppa | ||
| 450 g | Spenat Hackad Fryst | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 8 dl | Vatten | |
| 1 st | Gul lök | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Grönsaksbuljong | |
| 1 msk | Smör | |
| 1 dl | Standardmjölk | |
Tillbehör: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg på baconskivorna. Stek baconskivorna i ugnen ca 10-15 min eller tills de blir gyllene och krispiga.
Koka äggen som du vill ha dem. För mjuk gula som på bilden gör så här: Lägg äggen i en kastrull, fyll på med vatten så att det precis täcker dem. När vattnet börjar koka så tar det ca 7 minuter på induktionsspis och ca 6 minuter på vanlig spis innan de är klara.
Skölj gurkan och skala morötterna. Skär dem i stavar och lägg upp på ett fat.
Soppa: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en kastrull med lite smör och fräs löken hastigt. Tillsätt spenaten och fräs 1 minut under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt soppan sjuda under lock ca 5 min. Tillsätt mjölk och smaka av med salt och peppar.
Servera spenatsoppan med kokt ägghalva, krispig bacon och grönsaksstavar.
Näringsvärde: Kcal: 451 Fett: 34 g Protein: 20 g Kolhydrater: 83 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell

62,78 kr /kg

13,95 kr /kg

4,20 kr /st

44,95 kr

53,22 kr /kg

19,67 kr /kg

13,97 kr /l

0,83 kr /st

217,27 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

3,99 kr /l

145,00 kr /kg