Stekt lax med basilikakräm
Mari Bergman

Stekt lax med basilikakräm

15 minEnkelt
257,75 kr
4 portioner41,81 kr per portion
Läcker och fräsch laxrätt som enkelt fixas med få ingredienser! Krispigt stekt lax serveras med krämig avokadoröra och valfria gryn. Tips! Tina fryst lax i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
1 stCitron
2 stAvokado
500 gLaxfilé
50 gParmesanost
1 stBasilika - färsk
Från ditt skafferi
1 krmSalt Fint
0,5 tskChiliflakes
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlÖvriga matgryn
1,5 mskOlivolja
Instruktioner
1

Krydda laxbitarna med salt, peppar och chiliflakes.

2

Hetta upp en stekpanna med olja och stek laxbitarna ca 2 min/sida så att de får en fin krispig stekyta. Sänk värmen och låt laxen steka klart på eftervärmen.

3

Mixa ihop avokadokött, riven parmesanost, basilikablad, rivet citronskal och 1 msk olivolja till en slät kräm. Smaka av avokadokrämen med citronsaft, salt och peppar.

4

Servera lax och avokadokräm med valfritt tillbehör som t. ex. gryn och en god sallad.

Bild:

Nurlan Emir