Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pizzasnurror | ||
1 st | Pizzakit | |
100 g | Riven Ost | |
90 g | Vegetarisk skinka | |
Tillbehör | ||
250 g | Vanliga morötter | |
Broccolisoppa | ||
2 msk | Grönsaksbuljong | |
2 tsk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Gul lök | |
2 st | Broccoli Färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Cayennepeppar | |
8 dl | Vatten | |
2 krm | Salt | |
0,5 dl | Creme Fraiche Naturell | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 msk | Olivolja |
Sätt ugnen på 200 grader.
Broccolisoppa: Skölj och dela broccolin i mindre buketter. Skala och hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp olja i en kastrull och fräs broccoli och lök så att de mjuknar en aning. Tillsätt 2-3 tsk vinäger, vatten och buljong. Lägg på ett lock och låt soppan sjuda ca 10 min.
Pizzasnurror: Rulla ut pizzadegen och kavla ut den lite tunnare. Bred på tomatsås, strö över 3/4 av osten och fördela skinkskivorna över. Rulla ihop pizzan från långsidan och skär den sedan i bitar. Lägg snurrorna på en bakplåtsklädd plåt och strö över resten av osten på toppen. Grädda i ugnen ca 10-12 min.
Tillbehör: Skala och skär morötterna i stavar.
Broccolisoppa: Mixa soppan slät med hjälp av en stavmixer eller i en blender tillsammans med creme fraiche. Smaka av med salt, peppar efter smak samt 1-2 krm cayennepeppar.
Servera broccolisoppan med pizzasnurror och morotsstavar.
Näringsvärde: 628 kcal, 20 g protein, 26 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
2 Roast Peaf Vegansk 80g Peas of Heaven
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Cayennepeppar 30g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Creme Fraiche 32% 5 dl Garant