Gå vidare till huvudinnehåll
Pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor
Mari Bergman

Pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor

30 minMedel
374,10 kr
4 portioner32,16 kr per portion
En riktig klassiker som pannbiff med stekt lök, ättiksgurka och ärtor. Kan det bli mycket mer husman än så, enkelt och så gott.

Tillbehör
450 gGröna Ärtor Frysta
1 mskSmör
2 stGul lök
1 krmStrösocker
800 gPotatis Fast
Biffar
1 stGul lök
1 dlStröbröd
1 mskKalvfond Buljong
1 dlStandardmjölk
1 mskJapansk soja
500 gNötfärs
2 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlVatten
1 tskSalt Fint
1 mskSmör
1 mskOlivolja
1 stÄgg
Ättiksgurka
0,5 stGurka
0,5 dlÄttiksprit
1 dlStrösocker
1,5 dlVatten
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tillbehör: Skala potatisen och koka mjuk i lite saltat vatten.

3

Ättiksgurka: Skiva gurkan tunt med en mandolin eller osthyvel. Koka ihop ättika, vatten och socker i en kastrull, rör så att sockret löser sig. Låt lagen svalna en aning och blanda med gurkan i en skål. Ställ kallt till servering.

4

Biffar: Skala och finhacka löken. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, kalvfond, soja, salt och peppar i en skål och låt svälla någon min. Hetta upp lite smör i en stekpanna och bryn löken utan att den tar färg.

5

Tillsätt färs och lök till ströbrödsblandninge och blanda försiktigt ihop till en jämn smet. Forma 8 fina pannbiffar.

6

Tillbehör: Skala löken och skär i tunna skivor. Stek löken gyllenbrun i smör, pudra över en nypa socker och ställ åt sidan.

7

Stek biffarna i smör och olja i en stekpanna på medelhög värme 3-4 min/sida tills de är fint gyllenbruna. Lägg över biffarna i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min.

8

Värm ärtorna i lite vatten i en kastrull på spisen.

9

Servera pannbiffarna med kokt potatis, stekt lök, ärtor och inlagd gurka.

Näringsvärde per portion: 635 kcal, 37 g protein, 24 g fett, 63 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir