Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Serveringsförslag | ||
2 dl | Vispgrädde | |
100 g | Blåbär | |
2,5 dl | Vetemjöl | |
6 dl | Mellanmjölk | |
3 st | Ägg | |
1 msk | Smör | |
0,5 tsk | Salt |
Smält smöret försiktigt, ställ åt sidan. Vispa ihop ägg och hälften av mjölken i en bunke.
Tillsätt vetemjöl och salt lite i taget. Vispa tills smeten är jämn och blanda sedan i resten av mjölken och det smälta smöret.
Bryn lite smör i en pannkakslagg (alternativt plättlagg för plättar). Häll i ca 1 dl smet och vicka lätt på laggen så att smeten fördelas till ett jämnt tunt lager.
Vänd på pannkakan när smeten har stelnat så att den får färg på båda sidor. Lägg de färdiga pannkakorna på ett serveringsfat och servera med sylt, bär och glass eller grädde.
Fler serveringstips: Bär, sylt, glass, strösocker
Hälsosamt alternativ: Byt ut en del av mjölet mot grahamsmjöl, eller blanda ner rivna morötter i smeten.
Hälsosamt alternativ: Servera med färska lättsockrade bär, bananskivor eller lättsockrad äpplemos.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blåbär Frysta 500g Magnihill
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt