Gå vidare till huvudinnehåll
Snabb asiatisk kycklinggryta
Mari Bergman

Snabb asiatisk kycklinggryta

20 minEnkelt
252,30 kr
4 portioner 37,20 kr per portion
Snabblagad middag med tärnad kycklingfilé i röd currysås. Servera med ris och broccoli. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Från ditt skafferi
2 mskRöd Currypasta
1 mskRapsolja
1 mskJapansk soja
1 krmSvartpeppar
1 krmSalt
2 dlBasmatiris
Köp hem
550 gFärsk kycklingfilé
1 stKoriander - färsk
1 stBroccoli Färsk
1 mskFärsk ingefära
400 mlKokosmjölk
Instruktioner
1

Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Tärna kycklingfilén. Skala och riv ingefära. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn den tärnade kycklingen tillsammans med ingefära. Krydda kycklingen med salt och peppar efter smak. Tillsätt currypasta och fräs runt under omrörning i ca 1 min.

3

Tillsätt kokosmjölk och soja och låt kycklingen sjuda i ca 15 min. Smaka av såsen med salt.

4

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Dela broccolin i mindre buketter och sjud broccolibuketterna i ca 2 min. Sila av vattnet och lägg upp broccolin i en skål.

5

Toppa kycklinggrytan med koriander och servera med ris vid sidan av.