Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 0,25 st | Basilika - färsk | |
| 70 g | Prosciutto | |
| 100 g | Buffelmozzarella | |
| 1 st | Färdiga pizzabottnar | |
| 1 krm | Salt | |
| 100 g | Parmesanost | |
| 3 msk | Pizzasås | |
| 1 tsk | Olivolja, Extra Virgin | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluft.
Skär mozzarella i bitar och lägg dem på hushållspapper. Lägg ett papper över och tryck till. Mozzarellan får då krämigare konsistens och pinsan blir inte för blöt.
Fördela tomatsåsen över pinsan. Strössla över ½ dl parmesanflagor och lägg på mozzarella. Pensla gärna kanterna med olivolja för extra krisp.
Grädda pinsan i ca 7 minuter eller tills osten smält och brödet fått fin färg.
Salta och peppra.
Fördela prosciutto, basilika och flagor av parmesan över pinsan. Ringla över olivolja. Servera!
Recept/foto Zeta
Bild:
Zeta

179,67 kr /kg

491,25 kr /kg

309,50 kr /kg

40,50 kr

473,00 kr /kg

71,25 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Delicato Extra Virgin
127,33 kr /l

34,50 kr