Viltskavsgryta med mandelpotatispuré & rårörda lingon

Viltskavsgryta med mandelpotatispuré & rårörda lingon

30 minEnkelt
679,10 kr
4 portioner73,85 kr per portion
Krämigt, vilt och gott! (Monika Ahlbergs matkasse v42)

Mandelpotatispuré
2 dlMellanmjölk
1 krmSvartpeppar Malen
1 kgMandelpotatis
50 gMat & Bak Smör
2 krmFlingsalt
Viltskavsgryta
1 krmSvartpeppar Malen
200 gKantareller Konserv
480 gRenskav
140 gGul lök
2 dlCreme Fraiche Naturell
1,5 dlVatten
2 mskVilt/Kantarellfond Bulj.
0,5 tskFlingsalt
1 mskLingonsylt
2 tskKinesisk soja
1 mskMat & Bak Smör
Rårörda lingon
225 gLingon Fryst
1 dlStrösocker
Till garnering
0,5 stPersilja - färsk
Instruktioner
1

Tina lingonen i en skål.

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.

Rör lingon och strösocker tills sockret smält, ca 8-10 minuter.

Skala och finhacka löken. Hetta upp en panna med en rejäl klick smör och fräs skaven, fryst eller halvtinad, tillsammans med löken i ca 3 minuter, eller tills allt fått vacker färg.

Tillsätt créme fraiche, vatten och fond eller buljongtärning. Låt puttra i 4-5 minuter. Smaka av med soja, rårörda lingon, salt och peppar.

Häll av vattnet från potatisen och tillsätt mjölken (eller gräddblandningen). Rör ihop till ett slätt mos med en visp eller slev. Tillsätt smöret. Rör om och smaka av med salt och peppar.

Hetta upp en ny panna med nytt smör. Tillsätt svampen och stek i några minuter. Vänd ner de smörstekta kantarellerna i grytan. Garnera grytan med hackad persilja och servera med det lena moset samt de rårörda lingonen.