Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mandelpotatispuré | ||
2 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 kg | Mandelpotatis | |
50 g | Smör | |
2 krm | Flingsalt | |
Viltskavsgryta | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
200 g | Kantareller Konserv | |
480 g | Renskav | |
140 g | Gul lök | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1,5 dl | Vatten | |
2 msk | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
1 msk | Lingonsylt | |
2 tsk | Kinesisk soja | |
1 msk | Smör | |
Rårörda lingon | ||
225 g | Lingon Fryst | |
1 dl | Strösocker | |
Till garnering | ||
0,5 st | Persilja - färsk |
Tina lingonen i en skål.
Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter.
Rör lingon och strösocker tills sockret smält, ca 8-10 minuter.
Skala och finhacka löken. Hetta upp en panna med en rejäl klick smör och fräs skaven, fryst eller halvtinad, tillsammans med löken i ca 3 minuter, eller tills allt fått vacker färg.
Tillsätt créme fraiche, vatten och fond eller buljongtärning. Låt puttra i 4-5 minuter. Smaka av med soja, rårörda lingon, salt och peppar.
Häll av vattnet från potatisen och tillsätt mjölken (eller gräddblandningen). Rör ihop till ett slätt mos med en visp eller slev. Tillsätt smöret. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Hetta upp en ny panna med nytt smör. Tillsätt svampen och stek i några minuter. Vänd ner de smörstekta kantarellerna i grytan. Garnera grytan med hackad persilja och servera med det lena moset samt de rårörda lingonen.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Rårörda Lingon 660g Björnekulla
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge