Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Karamelliserad lök | ||
| 2 msk | Smör | |
| 1 krm | Strösocker | |
| 1 krm | Salt | |
| 2 st | Gul lök | |
| Burgare | ||
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 2 msk | Vatten | |
| 500 g | Nötfärs | |
| 2 msk | Dijonsenap | |
| 1 tsk | Salt | |
| 1 msk | Olivolja | |
| Tillbehör | ||
| 4 st | Ägg | |
| 1 st | Avokado | |
| 2 st | Tomater | |
| 480 g | Lantbröd | |
| 0,5 st | Romansallat | |
Värm ugnen till 175 grader.
Burgare: Blanda nötfärsen med senap och vatten i en bunke. Krydda med salt och svartpeppar. Forma färsen till fyra fina hamburgare.
Värm en stekpanna till högsta temperatur. Bryn hamburgarna i olivolja i ca 3 minuter på varje sida så att de får en fin stekyta. Lägg över burgarna på ett ugnssäkert fat och låt de steka klart i ugnen. Torka ur pannan.
Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Värm stekpannan till medeltemperatur. Stek löken i smör i ca 5 minuter tills den är ordentligt brynt. Tillsätt då socker och salt och stek vidare i en minut.
Tillbehör: Skiva tomat och avokado och skölj salladen och riv loss blad.
Stek äggen i lite olja i en ny varm panna. Rosta under tiden brödskivorna i en brödrost.
Montera ihop din burgare med sallad, tomat, avokado, burgare, lök och stekt ägg.
Näringsvärde: 606 kcal. 40 g protein, 33 g fett, 35 g kolhydrater.
Bild:
Jacob Fridholm

19,67 kr /kg

144,00 kr /kg

4,20 kr /st

1 Avokado ätmogen hållbar 2-pack Klass1
37,95 kr

73,90 kr /kg

59,23 kr /kg

105,28 kr /kg

129,00 kr /kg

22,50 kr /kg

29,17 kr /kg

1 014,71 kr /kg

153,26 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
183,90 kr /l