Gå vidare till huvudinnehåll
Pavlova
Hemmakock

Pavlova

2 tEnkelt
183,80 kr
6 portioner 16,70 kr per portion
Lättlagad och fräsch tårta

1 tskPotatismjöl
4 stÄgg
2 dlHallon Färska
1 tskÄttiksprit
1 mskVaniljsocker
2 dlBlåbär
2 dlVispgrädde
2 dlStrösocker
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 225 grader.

2

Dela äggulorna från äggvitorna och lägg vitorna i bunken. Häll i hälften av sockret med äggvitorna och vispa till ett hårt och fast skum.

3

Blanda ihop resten av sockret med vaniljsocker och potatismjöl och rör ner det i marängen. Blanda ner ättiksspriten.

4

Klicka smeten mitt i ugnen och stäng av den. Nu göller det att hålla ugnsluckan stängd minst i 5 timmar eller över natten.

5

Lägg marängen på ett vackert fat och bre den vispade grädden över och dekorera med den frukt eller bär som passar bäst för säsongen.