Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| 1 tsk | Potatismjöl | |
| 4 st | Ägg | |
| 2 dl | Hallon Färska | |
| 1 tsk | Ättiksprit | |
| 1 msk | Vaniljsocker | |
| 2 dl | Blåbär | |
| 2 dl | Vispgrädde | |
| 2 dl | Strösocker | |
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela äggulorna från äggvitorna och lägg vitorna i bunken. Häll i hälften av sockret med äggvitorna och vispa till ett hårt och fast skum.
Blanda ihop resten av sockret med vaniljsocker och potatismjöl och rör ner det i marängen. Blanda ner ättiksspriten.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och placera mitt i ugnen och stäng av den. Nu gäller det att hålla ugnsluckan stängd minst i 5 timmar eller över natten.
Lägg marängen på ett vackert fat och bre den vispade grädden över och dekorera med den frukt eller bär som passar bäst för säsongen.

4,20 kr /st

375,60 kr /kg

207,60 kr /kg

65,90 kr /l

45,00 kr /kg

20,50 kr /l

137,19 kr /kg

22,95 kr /kg