Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Yoghurtdipp | ||
| 2,5 tsk | Chilisås Original | |
| 2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 krm | Salt | |
| Couscoussallad | ||
| 4 dl | Couscous | |
| 0,5 st | Purjolök | |
| 1 st | Äpple Granny Smith | |
| 0,5 msk | Grönsaksbuljong | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 st | Bladpersilja - färsk | |
| 4 dl | Vatten | |
| 1 st | Citron | |
| 1 st | Granatäpple | |
| 0,5 g | Saffran | |
| 2 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| Spätta | ||
| 0,5 tsk | Spiskummin | |
| 2 msk | Smör | |
| 1 msk | Olivolja | |
| 1 krm | Salt | |
| 600 g | Rödspättafile Fryst | |
Sätt ugnen på 175 grader.
Couscoussallad: Lägg couscousen i en skål. Värm upp vatten med saffran och buljong i en kastrull. Slå den varma buljongen över couscousen. Tillsätt olja och blanda om. Täck med plastfolie och låt stå 10 min.
Spätta: Lägg spättafiléerna i en ugnsfast form. Krydda med spiskummin samt salt efter smak. Ringla över lite olja och klicka över lite smör. Sätt in i ugnen ca 10 min.
Couscoussallad: Dela granatäpplet och pilla ur kärnorna. Skölj och tärna äpplet. Skölj och finhacka purjolök och persilja. Tillsätt alla ingredienser till couscousen. Skölj citronen och riv i skal samt tillsätt citronsaft. Blanda om och smaka av med salt och peppar.
Yoghurtdipp: Smaka av yoghurten med lite salt och peppar och tillsätt eventuellt chilisås efter smak.
Servera spättan med couscoussallad och yoghurtdipp.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 619 kcal, 45 g protein, 15 g fett, 70 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell

59,92 kr /kg

44,50 kr /kg

1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
51,90 kr /kg

38,42 kr /kg

1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1
44,74 kr /kg

1 Bladpersilja knippe flow Klass1
149,75 kr /kg

54,24 kr /kg

59,80 kr /kg

35 900,00 kr /kg

238,00 kr /kg

34,50 kr

29,17 kr /kg

3,99 kr /l

1 Olivolja Classico Extra Virgin
114,60 kr /l

30,50 kr

145,00 kr /kg