Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Mangosalsa | ||
| 225 g | Mango Fryst | |
| 0,5 st | Lime | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 0,5 st | Gurka | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 tsk | Jalapeno Färsk | |
| Kycklingtaco | ||
| 1 msk | Olivolja | |
| 380 g | Svarta Bönor | |
| 1 tsk | Salt | |
| 280 g | Majskorn | |
| 1 st | Gul lök | |
| 185 g | Tortillachips | |
| 500 g | Kycklingfärs | |
| 150 g | Riven Ost | |
| 1 st | Taco Kryddmix | |
| 0,5 st | Koriander - färsk | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| Dressing | ||
| 1 st | Lime | |
| 1 tsk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Salt | |
| 1 tsk | Jalapeno Färsk | |
| 2 dl | Yoghurt Naturell | |
Sätt ugnen på 200 grader.
Kycklingtaco: Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna som tål ugnsvärme och fräs kycklingfärs, lök och vitlök på medelhög värme så att kycklingfärsen blir helt genomstekt. Tillsätt tacokrydda och salt.
Sila av majskorn och bönor och spola i kallt vatten. Tillsätt till kycklingfräset och stek ihop under omrörning i ca 2-3 min. Strö över ost i pannan och gratinera i ugn i ca 5 min.
Dressing: Finhacka jalapeno (hacka även till salsan och lägg åt sidan) och blanda med yoghurt och honung i en skål. Skölj limen och riv i skalet. Smaka av med lite salt.
Mangosalsa: Tärna gurkan smått och blanda med mangon och finhackad jalapeno i en skål. Finhacka 1 kruka koriander (lägg hälften åt sidan) och blanda i skålen. Pressa i limesaft och smaka av med lite salt.
Ta ut den ostgratinerade kycklingen och strö över den resterande koriandern. Servera med nachochips, mangosalsa och dressing.
Näringsvärde: 856 kcal. 53 g protein, 34 g fett, 78 g kolhydrater.
Bild:
Emma Mattsson

88,67 kr /kg

52,66 kr /kg

269,50 kr /kg

70,19 kr /kg

119,70 kr /kg

84,78 kr /kg

68,65 kr /kg

19,67 kr /kg

64,75 kr /kg

113,69 kr /kg

193,00 kr /kg

533,93 kr /kg

21,50 kr /kg

29,17 kr /kg

1 Olivolja Classico Extra Virgin
118,60 kr /l

217,27 kr /kg

111,90 kr /kg
